Víza na Nový Zéland – Jak je získat a cena?

Od 1. října 2019 potřebuje ke vstupu na Nový Zéland víza. O tzv. elektronická víza NZeTA musíte požádat před vaší cestou na Nový Zéland nejméně 72 hodin před odletem. Žádost o víza na Nový Zéland je zpoplatněna a to částkou 12 NZD (cca. 179 Kč). Pokud o víza požádáte přes oficiální mobilní aplikaci, tak ušetříte a zaplatíte jen 9 NZD (cca. 134 Kč).

Zároveň při žádosti o NZeTA bude nutné uhradit turistický poplatek IVL, který má sloužit ke zkvalitnění turistických služeb a přispívat k zajištění ochrany životního prostředí. Tento poplatek činí 35 NZD (521 Kč) a bude vám přičten k elektronickému vízu.

  • Pokud jste pouze tranzitující cestující na letišti Auckland International Airport (tzn. že nebudete opouštět tranzitní část letiště a budete pokračovat dalším letem do jiného státu), IVL neplatíte a platíte pouze 9 NZD za NZeTA

Elektronické vízum NZeTA je platné 2 roky. Maximální délka pobytu na toto vízum na Novém Zélandu je 3 měsíce. Jedná se o tzv. vícevstupové vízum, takže během dvou let se na něj můžete na Nový Zéland vrátit, za podmínek, že během dvanácti po sobě jdoucích měsíců vás pobyt na Novém Zélandu nepřesáhne 6 měsíců.

K vyplnění žádosti není potřeba žádných extra informací. Postačíte si s pasem, emailovou adresou a kartou na zaplacení.

Jediná oficiální stránka, kde můžete o NZeTA žádat je níže uvedená (na stránce naleznete také odkazy na mobilní aplikaci, kde za podání žádosti můžete ušetřit):

O NZeTA víza mohou žádat jak Češi🇨🇿, tak i Slováci🇸🇰.


Pokud budete shánět levné letenky na Nový Zéland, tak využijete náš vyhledávač zde(klik).