Tranzit víza na 144, 72 a 24 hodin v Číně zdarma

Sdílej s přáteli
  • 18
  • 2
  •  
  •  
  •  
    20
    Shares

Čína do konce roku 2017 spustí nové 144 hodinové tranzitní vízum zdarma v městech Peking, Tianjin a Hebei. Momentálně platí tyto podmínky:

  • Tranzitní vízum zdarma získá člověk, který letí z jedné země přes níže uvedená čínská města do třetí země. Například Praha – Šanghaj – Denpasar (nemusíte to mít na jedné letence, ale druhý let musíte mít zakoupen abyste měli důkaz že míříte do třetí země).
  • Jako třetí země se počítá i Macao, Hong Kong a Tchajwan. Takže třeba Mnichov – Peking – Taipei.

▶Níže je seznam letišť/měst, kde dostanete zdarma vízum na 72 hodin. A co musíte splňovat pro žádost o toto tranzitní vízum:

  • platný cestovní pas + vystavená letenka z Číny do třetí země (Pokud je potřeba ve třetí zemi vízum, tak i vízum)
  • pro snadnější vyřízení tohoto víza, informujte leteckou společnost před odletem na check-inu, o využití této možnosti

Peking, Šanghaj, Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Shenyang, Dailan, Xian, Guilin, Kunming, Hangzhou, Xiamen, Wuhan, Tianjin, Harbin a Nanjing

  • Pohyb pro turisty je omezen pouze na oblast vstupu a odlet musí být z toho samého letiště.
  • Cestující kteří tranzitují na na letištích v těchto městech: Guangzhou, Chengdu, Qingdao nebo Changsha. Mohou cestovat po celé provincii.
  • Pokud tranzitujete v těchto městech: Beijing, Chongqing, Harbin, Guilin, Kunming, Wuhan, Xiamen nebo Tianjin. Nesmíte opouštět uvedené město.
  • Pokud tranzitujete na letišti Xian Xianyang Airport, můžete se pohybovat v administrativní oblasti Xian a Xianyang.

▶Zde je seznam letišť/měst, kde dostanete zdarma vízum na 144 hodin:

Šanghaj, Zhejiang a Jiangsu + přibudou 3 výše zmíněná letiště.

  • Mezi výše uvedenými provinciemi se můžete volně pohybovat a je jedno jestli přiletíte do Šanghaje a budete odlétat z letiště Nanjing nebo přiletíte na letiště Hangzhou Airport a budete odlétat z jednoho ze dvou letišť v Šanghaji.

▶Další situace co může nastat, že budete mít v Číně dva přestupy. Pokud se váš čas mezi prvním příletem do Číny a odletem pryč z Číny vejde do 24 hodin, tak můžete využít 24 Hour Direct Transit zdarma.

A tady příklad nevhodně zvolených letenek, kde při zakoupení těchto letenek si budete muset vyřídit za poplatek víza. V Číně strávíte více než 24 hodin.